Protestatar amendat cu o sumă uriaşă după ce le-a adus şefilor Jandarmeriei cătuşe şi hârtie igienică

Protest la Parchetul General
Protest la Parchetul General (Captură video)

Pe 21 septembrie, la Parchetul General au ajuns trei şefi ai Jandarmeriei - Ionuţ Sindile, Sebastian Cucoş şi maiorul Laurenţiu Cazan - precum şi un secretar de stat din MAI, toţi patru fiind convocaţi pentru a fi puşi sub acuzare în dosarul reprimării brutale a protestului din 10 august.

Cei patru nu au fost aşteptaţi doar de procurori şi de presă, ci şi de protestatari care le-au scandat (printre altele): "Criminalule, criminalule,", "La puşcărie" şi "Cât de javră poţi să fii să gazezi nişte copii." Printre protestatari s-a aflat (şi remarcat) şi Marian Tivilic Moroşanu, cunoscut opiniei publice ca Marian Ceauşescu, datorită talentului cu care îl imita pe fostul dictator.

Acesta le-a adus şefilor Jandarmeriei un "kit de puşcărie", mai exact o pereche de cătuşe şi hârtie igienică. Parte din hârtia igienică a ajuns pe parbrizul maşinii care l-a preluat pe Ionuţ Sindile.

"Să te ştergi la gură, că ai mâncat mult...", i-a explicat Moroşanu lui Sindile de ce i-a adus hârtia igienică, până ce acesta să ajungă la maşină.

Trei săptămâni mai târziu, lui Moroşanu i-a venit prin poştă şi "nota de plată" pentru protestul său: o amendă de 3700 de lei pentru "proferarea de expresii jignitoare la adresa Jandarmeriei şi comandanţilor Jandarmeriei veniţi la Parchetul General precum şi împiedicarea forţelor de ordine de a asigura ordinea publică şi a legitima persoanele recalcitrante."

Procesul verbal nu este semnat de protestatar care susţine că nici măcar n-a fost legitimat şi nici de martori. Motivul? Jandarmul scrie în procesul verbal că "în zonă erau doar persoanele recalcitrante."

(Epoch Times)

Amenda i-a ajuns protestatarului prin poştă luni, 8 octombrie, zi când Liviu Dragnea avea primul termen la Înalta Curte în recursul din dosarul Bombonica. De altfel, în ziua de 8, protestatarul a mai luat o amendă de 500 de lei tocmai pentru protest în faţa Înaltei Curţi.

Moroşanu susţine că va contesta amenzile în instanţă. De altfel, până acum protestatarul a contestat mai multe amenzi şi a câştigat în toate cazurile, mai puţin în cazul unei contestaţii judecate la Sectorul 5.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne