Director de la Goldman Sachs refuză numirea în funcţia de ambasador al SUA la ONU

Dina Powell, director la Goldman Sachs
Dina Powell, director la Goldman Sachs (Getty Images)

O directoare de pe Wall Street, pe care Casa Albă a numit-o candidat principal la funcţia de ambasador al SUA la ONU, s-a retras din cursă, potrivit rapoartelor media.

Dina Powell, director la Goldman Sachs s-a retras din poziţia de candidat la funcţia de ambasador SUA la ONU, pentru a o înlocui pe Nikki Haley, au susţinut joi seară AP şi Reuters, citând oficiali anonimi.

Rapoartele media susţin că Powell i-a declarat preşedintelui american Donald Trump prin telefon că este onorată să fie luată în considerare, dar că doreşte să rămână la Goldman Sachs, potrivit RFE/RL.

Trump a discutat cu Powell despre această poziţie de când Haley a anunţat pe neaşteptate, în această săptămână, că va demisiona. Powell a lucrat anterior la Casa Albă, în timpul mandatului lui Trump, în calitatea de adjunct al consilierului pentru securitate naţională.

Preşedintele american a afirmat miercuri că îi ia în considerare pe Powell şi alţi câţiva candidaţi, pentru funcţia de mare profil de la ONU. Haley şi-a anunţat demisia în 9 octombrie.

Însă Reuters a susţinut că a existat o oarecare rezistenţă la Casa Albă pentru revenirea lui Powell, un înalt oficial al administraţiei afirmând înaintea de retragerea ei din cursă că aceasta nu mai este luată în considerare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe